Patlamanın olduğu binada çökme olurken, bölgeye AFAD ekipleri gönderildi. Patlamada çevredeki ev, işyeri ve araçlarda hasar oluştu.
DHA'da yer alan habere göre, patlamanın panzerin onarımı sırasında meydana geldiği belirlendi.
Gelen bilgilere göre, patlamada 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme meydana geldi, çevredeki binalarda ve araçlarda hasar oluştu.
Gaz sızıntısı uyarısı
Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.
Süleyman Soylu: 'Dışarıdan müdahale yok'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da meydana gelen patlamaya dair açıklama yaptı.
İstanbul'da konuştuğu sırada gelen notu paylaşan Soylu, "Diyarbakır'da bir patlama olmuştu. Oradaki çevik kuvvet binası içindeki bir kademede. Yani araçların tamir -bakım yapıldığı bir yerde Dışarıdan bir müdahale olup olmadığına arkadaşlarımız bakıyordu. Şu an da dışarıdan bir müdahale olmadığı, tamir sırasında araçtan kaynaklanan bir patlama olduğu... 1 kişi enkaz altında, AFAD yaşadığını söylüyor. 1 ağır yaralı var, hafif yaralılar da var. Allah beterinden saklasın" dedi.