Öte yandan Yunanca karakterler eklenmiş bu yazıt, arkeologlara hayati bir ipucu verdi. Bu yazı sayesinde arkeologlar yapının tarihi hakkında kritik bilgiler elde etti.
"[Tanrı (ya da Mesih'in affeden adıyla), bu çalışma, en merhametli ve en kutsal piskopos Procopius'un temellerine dayanarak, Dios'u 3. tayininde olan 292 yılında yapıldı."
Foxnews'in haberine göre Kudüs İbrani Üniversitesi'nden Dr. Leah Di Segni, "292 yılı MS 539'a karşılık gelmektedir. Bu, Gürcü takviminin, Gürcistan'ın kendisinde kullanılmadan önce yıllarca İsrail topraklarında kullanımının ilk tespiti olmuştu."diyerek açıkladı.
Ashdod-Yam, Bizans döneminde oldukça önemli bir şehirdi. Kum tepeleri altında uzun süre gizli kalan kent şimdi sırlarını açığa çıkarmaya başladı.
Tel Aviv Üniversitesi'nden Dr. Alexander Fantalkin "Bildiğimiz kadarıyla Ashdod, şimdi dünyanın en büyük Gürcü kökenli Yahudi topluluğuna ev sahipliği yapıyor" diyor.
Göttingen Üniversitesi'nden Dr. Balbina Bäbler ve İsrail Eserler Dairesi'nden Sa'ar Ganor tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler de verildi.
"İsrail topraklarında bulunan gerçek Gürcülerin, Bizans dönemine kadar varlığı , Kudüs'te ve çevresinde bulunan Ashod'dan onlarca kilometre ötede bulunmuştur. Fakat bu, İsrail sahilinde bir Gürcü kilisesinin veya manastırın ilk kez keşfedilmiş olması gelişmesiyle değişti. "
İsrail Eserler Kurumu, Tel Aviv Üniversitesi ve Almanya'daki Göttingen Üniversitesi ile Leipzig Üniversitesi'nden uzmanlar da projeye katıldı.
Arkeologlar kazı çalışmalarını sürdürmek için finans desteği aramaya devam ediyor.