‘İnsanlığın Utancı: Yoksulluk’

Muratpaşa Belediyesi ve ASSİM Tarım Platformu, adını Türkiye’nin en önemli edebi değerlerinden Yaşar Kemal’in “Yoksulluk bütün insanlığın utancıdır” sözlerinden alan panelle Türkiye’de yoksulluğu konuşacak.  Derin Yoksulluk Ağı kurucularından ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo’nun da konuşmacı olduğu ‘İnsanlığın Utancı: Yoksulluk’ başlıklı panel, 1 Nisan Cumartesi saat 14.00’te Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Panelde Foggo’yla birlikte Gıda Politikaları Danışmanı ve İstanbul Gıda Mühendisleri Odası Gıda Güvenliği Komisyonu Başkanı Mete Yolaş ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal konuşmacı olarak yer alacak.

Yoksulluğu onurlu ve özgür bir yaşama erişememe hali olarak da tanımlayan Foggo panelde yoksulluğun kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkisini anlatacak. Milyonlarca insanın gıda hakkı ihlaline uğradığını belirten Yolaş ise, gıda hakkından gıda güvenliğine, gıda sisteminden gıda politikalarına ve bütün bunların yoksullukla ilişkisine değinecek. Başkan Uysal ise Muratpaşa Belediyesi’nin hak temelli bir yaklaşım içinde devam eden sosyal hizmet çalışmalarını anlatacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner532