Paludan isimli İsveç'li bir soytarı çıkıp büyükelçiliğimiz önünde açıklama yapıyor, daha sonra kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’i yakıp, elinde yanan Kur'an-ı Kerim ile açıklamalarına devam ediyor.
Eylem sırasında İsveç polisi ise bu soytarıya müdahale etmeyerek seyretmekle yetindi. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini Müslüman Türk milleti olarak hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.
Allah’a iman eden kullar olarak, her şeyden önce bilinmesini isteriz ki, asla yüce kitabımız, Kur’an-ı Kerim’e yapılacak hiçbir edepsizliğe karşı sessiz kalamayacağız.
Kendilerini sözde demokrasi ve özgürlük havarisi olarak gören Avrupa ülkeleri, Müslümanlara karşı yapılan saldırılarda hiçbir hassasiyet gözetmiyorlar. Aslında biz sizin neden rahatsız olduğunuzu çok iyi biliyoruz. İslam'ın ve Müslümanların kıtanıza getirdiği saadet sizi çok korkutuyor. Siz, İslam'ın kucaklayıcı gücünden korkuyorsunuz, birde Türk milletinin gazabından. Biz sizin kimlerin mirasçısı olduğunuzu, açık denizlerde savaştan kaçan göçmenlerin çoluk, çocuk, yaşlı demeden botlarını batırarak öldürdüğünüzü de çok iyi biliyoruz.
Kutsal olana saldırmak hiçbir zaman düşünce ve ifade özgürlüğü değildir, aksine bunun bir nefret suçu olduğunu biliyoruz. Ancak her nedense Müslümanların kutsalı söz konusu olduğunda bütün dünyanın, bilhassa batının nasıl üç maymunu oynadığını da görüyoruz.
İsveç'in Müslümanların en büyük kutsalı olan yüce kitabımız Kuran'ı Kerim'e karşı yapılacak bir saldırıya izin vermesiyle suçu himaye ettiğine de tanık olduk. İsveç'in Müslümanlara ve ülkemize karşı düşmanca tutumu bununla da sınırlı değildir. Şimdiye kadar PKK/PYD/YPG terör örgütlerinin Türkiye aleyhine yaptıkları eylemlerede göz yumarak görmemezlikten geldiğinizi de çok iyi biliyoruz.
Şimdi buradan İsveç yetkililerine soruyorum: Bu topraklarda gözlerini açamayan teröristler neden sizin ülkenizi seçiyorlar? Burada kendisine alan bulamayan teröristler neden sizin topraklarınıza koşuyorlar? Ya sizin onlarla bir ortaklığınız var, ya da onlardan korkunuz var. Biz, değerlerimize karşı yapılacak hiçbir saldırıya karşı sessiz kalmayacağız ve mücadelemizi de insanlığın şerefine yakışır şekilde vereceğiz.
Ve diyorum ki.
Ey İsveç ve yandaşları haddinizi aşmayın, aksi halde Türk'ün tokadı acı olur.